Det tyske jagerflyet som sank ved Risværet i 1943 er nå ferdig restaurert og har blitt en del av utstillingen “En dag kom flyene” ved Luftfartsmuseet i Bodø. Det er 11 år siden vi ble med Folla dykkerklubb for å søke etter flyet med vår ROV. Etter flere timer med søk lyktes vi, se video fra funnet nedenfor. 

Etter 67 år på havets dyp ble flyet hevet med servicebåten “Camilla”. 

10 år etter hevingen er Messerscmitt-flyet blitt en viktig del av Luftfartsmuseet sin utstilling “En dag kom flyene”, som åpnet 13.oktober. Utstillingen tar blant annet for seg livet til pilotene og hvilke konsekvenser krigen hadde for de sivile.

Les mer om saken i Namdalsavisa: 

https://www.namdalsavisa.no/i-glemselen-pa-havets-bunn-det-er-en-milepal-sier-formann-i-bodo-luftfartshistoriske-forening-gunnar-koch/s/5-121-825306